h Dolar 28,9208 % 0.08
h Euro 31,4850 % 0.08
h Altın (Gr) 1.924,02 %1,84
yerli araba fakirin sitesi oyun hilesi otomobil sitesi teknoloji sitesi magazin sitesi alexa hileleri ilksite zengin sitesi birincisite aksaray sondakika bilecik sondakika bolu sondakika artvin sondakika edirne sondakika hatay sondakika izmir sondakika kilis sondakika konya sondakika mersin sondakika ankara hastabakıcı kocaeli sondakika mugla sondakika rize sondakika yalova sondakika karabuk haberleri diyarbakir haberleri hakkari haberleri afyon haberleri duzce sondakika mardin haberleri ankara sondakika burdur haberleri kuşadası escort sakarya haberleri tokat haberleri trabzon haberleri kayseri sondakika adana haberleri antalya sondakika samsun haberleri amasya haberleri aydin haberleri ordu haberleri denizli haberleri mani sasondakika bursa haberleri webgelişim teknokentim teknolojiyi olaypara script indir warez script indir warez tema indir warez script tema indir warez theme indir ücretsiz warez theme indir ücretsiz script indir arayüzweb gaziantep haberleri gaziantep haber merkezi deneme testi
a
istanbul organizasyon evden eve taşımacılık, gaziantep organizasyon, gaziantep evden eve taşımacılık, evden eve taşımacılık, gaziantep evden eve taşımacılık, evden eve taşımacılık, gaziantep evden eve taşımacılık, gaziantep evden eve taşımacılık, gaziantep evden eve taşımacılık, gaziantep evden eve taşımacılık, evden eve nakliyat, gaziantep asansörlü taşıma, gaziantep evden eve taşımacılık, gaziantep organizasyon, gaziantep organizasyon, gaziantep organizasyon, gaziantep organizasyon, gaziantep organizasyon, gaziantep organizasyon, gaziantep palyaço,

Parkinson Hastalığı Nedir ve Neden Olur?

Parkinson Hastalığı Nedir ve Neden Olur?
0

BEĞENDİM

Genelde 65 yaş üzerinde görülen bu hastalığın görülme oranı yaşla birlikte artar. Eğer genetik bir yatkınlık var ise daha genç yaşlarda görülebilen bu hastalığın bulgularının ağır derecesi beyindeki dopamin miktarı ile orantılıdır.

Dopamin miktarı ne kadar düşükse bulgular o kadar fazladır. Dopamin beyin sapındaki bir grup hücreler tarafından üretilir. Bu hücrelerin miktarı mevcudun %80’nin altına düşmedikçe Parkinson hastalığı bulguları gözlenmez yani üretilen dopamin miktarı vücudun ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde tutulabilir. Ancak bu miktar hücrelerin miktar mevcudun %20 sinin altına düştüğünde Parkinson hastalığının bulguları gözlenmeye başlar.

İlk görülen buldu vücudun haber tarafındaki kolda İstirahatte ortaya çıkan ve harekete başlandığında geçen para sayar tarzda titremedir.Bir buçuk, iki yıl sonra bu titreme karşı kola geçer,bazen çenede de titreme görülebilir. Hastalık ilerledikçe hareketlerde yavaşlama ve yüzde donuklaşma görür. Hastalık daha da ilerlediğinde adım atması iyice güçleşir. Ayağa kalktığında ilk adımını nasıl atması gerektiğini bilemez ancak ilk adımı atmasına yardım ettiğimiz de hareketine sürdürebilir. Hastalığın son dönemlerinde hastanın hareketleri iyice kısıtlanır ve yatağa bağlı kalabilir.

Hastalığın ilerlemesi çok dramatik olmasına rağmen özellikle erken teşhis edildiği tedavi erken başlanan hastalarda hastalığı kontrol altına alabilmek ve hastanın hareketlerin hızlandırmak mümkün olabilir.

Parkinson hastalığının tedavisinde yapılması gereken eksik olan dopamini yerine koymaktır. Ancak hastalığın erken dönemlerinde direkt olarak dopamin vermek yerine dopamin reseptörlerini uyaran ilaçlar kullanmak ilerleyen yaşlarda hastanın avantajına olacaktır. Parkinson hastalığının tedavisinin her aşamasında, fizik tedavi ve rehabilitasyonun yeri tartışmasız çok önemlidir.

Özellikle robotik yürüme aygıtlarıyla hastaya doğru bir şekilde adım attırmak beyindeki motor alanları uyararak yürümenin hızlanmasına ve unutulan yürüme paterninin tekrar geri kazanılmasına katkıda bulunur.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.